şu benim hukukum falan

7 Temmuz 2008 Pazartesi

Animalia alemi,chordata şubesi, mammalia sınıfı, primates takımının, üst familyası hominoidea, familyası hominidae ve alt familyası homininae olup,hominini oymağına bağlı homo cinsinin sapiens isimli türü..

Bionimal adı Homo sapiens..

Bildiğimiz insan işte ya..

Daha bunlara kendi adımızı soyadımızı ve hatta varsa göbekadımızı eklemedik henüz. Burada tarif edilen sadece bizim organizmanın diğer türlere göre basit bir şeması.

Kendimi bu şekilde tarif ettikten sonra bir de üstüne üstlük adımı soyadımı ve hatta (var) göbekadımı kullanmaktan utanır oldum. Kategorik olarak bu kadar parçalandıktan sonra daha nerelere sığışmak ihtiyacı hissedersin ey homo sapiens?.. dedim kendi kendime. Canlı olmanın üstüne yüce rabbimin seni böyle kutu kutu içine yerleştirmesi neyine yetmedi de bir de sen kendini ince ince sadeleştirdin? diye sorsak.... Haltetmiş oluruz. Neden? Çünküüüüü.. buraya kadar sana sadece İnsan hakları bahçesinde, ancak kıçın sığacak kadar bir parsel verilir ve orda kalırsın. Bu sana doğduğun anda lütfedilmiş ve ne işe yaradığını hayatın boyunca asla anlayamayacağın bir başlangıç sermayesidir. Eğer biraz şanslı olup dişi olarak doğduysan o zaman iş biraz değişir. Doğuştan sahip olduğun tüm kategorik sınıflara ek olarak yeni bir alt sınıfın mensubu olmandan dolayı kıçın için verilen parsele ek olarak yeni bir yerin daha olur. Başlangıç sermayene ek olarak verilen bu işletme sermayesine homo sapiens aleminde Kadın hakları deniyor. İşte burda sesin benden çok çıkabilir çünkü bende ondan yok. Olmayacakta. Kıskanamam bile çünkü cinsiyetçi kadın düşmanı plakasını kıçıma yapıştırıverirsiniz ve emin olun takacak yer yok.

Başka nereden yeni bir yer alabilirim diye şöyle bir bakınınca dramımı açıkça gördüm kardeşler. Rengimiz beyaz olduğundan hasbelkader, ırk ayrımından yararlanıp ona buna bağıramadık. Bağırana ses edemedik. Nedeni malum. ellerinde ırkçı plakası bir koşuştururlar peşinden ki seni insan hakları bile kurtarmaz. Kurtaramaz değil ha.. Kurtarmaz..

Şimdi... Beyaz bir erkek olarak bakınmaya devam ediyorum. Acaba diyorum içinde yaşadığım şu homo sapiens ortamında hem erkek hem beyaz olupta bir neden bularak benden daha çok sayıda olan kim var diye. Maksat azınlık haklarından yer kapmak ama ara tara atalar hep Türk çıkıyor. Orta Asya, Kafkasya, 1071, dörtnala kısrakbaşı falan dalmışız bu aleme. Şöyle bir Kürt, Rum, Ermeni cemaatleriyle bir yakınlık baktık.. I'ııh... Yok birader. İşletme sermayesi edinecek bir kategori bulamadık kendimize.

Hah!.. Din? Hani alevilik falan?... Yok mu?....
Yahudilik?....
O da yok..
Peki bir ağız tadıyla küfür etsem?
Amanin......
Irkçııııııı!.... Şoveeeeeeen!.........Faşiiiiiiiiist!........ Anti-semitiiiiiiist!......
Hele bu sonuncusu çok fenadır arkadaşlar. Bir yapıştırdılar mı kıçına ne olduğunu anlayamadan Hitler'in askerlik arkadaşı muamelesi görüverirsin. Bu lanet diğerlerine hiç benzemez aman dikkat.

Babalar tamam ya... Sizde sermaye bol.. İşletin işletin yiyin. Ama bari şu benim 40x40 cm yerime göz dikmeyin...
Kızılelmacııııııı!......

Uzatmayayım.. Tüm bunlara ek olarak işçi olmadığımızdan işçi haklarından, memur olmadığımızdan özlük haklarından, emekli olmadığımızdan... anladınız işte. Beyaz ve erkek bir homo sapiens Türk olup ta yukarıda anılan sınıfların hiçbiriyle kendinizi tarif edemiyorsanız, oturun kıçınızın üstüne (Otururken dikkat edin bunlardan biri altınıza girmiş olmasın. Yoksa yanlışlıkla ezersiniz mezersiniz. Sonra bir yaygara ki Allah diyorum. insan hakları da gider altınızdan) Soykırımcııııııı!

geldiğiniz gibi gitmeyi bekleyin ses çıkartmadan. Ölünce yatay konumda konuşlandırılacağınız için şimdi olduğundan daha fazla bir yeriniz olacak emin olun. Eğer o durumda ses çıkarmayı becerebilirseniz, artık rahatça isyan edip yaygarayı basabilirsiniz.

YAŞASIN ÖLÜ HAKLARI !...........

0 yorum:

 
Hakan Kirezci - Templates para novo blogger